Så arbetar Gatsmart

På en takterrass i Stockholm så finns det många goda möjligheter att skapa gröna rum. Gatsmart fick i uppdrag att designa och anlägga det välkända hotellet Clarions takterrass. Eftersom Gatsmart gillar nya utmaningar så kunde vi inte tacka nej till att skapa en trädgård på en takterrass. Dessutom, att odla på ett tak mitt i city passar perfekt ihop med Gatsmarts egna koncept.

På en Takterrass i Stockholm

Gatsmart har designat, valt växter och anlagt takträdgården Söders trädgård. Takterrassen och trädgården sköts om av personal på Clarion Stockholm som ligger vid Skanstull på Södermalm. På takterrassen odlas bland annat sådant som används i hotellets latinoinspirerade restaurang och blommor som pollinerarna gillar. Gatsmart försöker alltid att främja den lokala faunan när vi anlägger trädgårdar.

En takterrass i Stockholm, där gatsmart har anlagt en trädgård.
Takträdgården när den var nyanlagd

Hur Gatsmart anlade trädgården på takterrassen

Under hela projektet så var vi på Gatmsart måna om att våra följare skulle få följa vårt arbete. Därför så bloggade vi flitigt under hela projektets gång. Du kan hitta odlings-starten här, fram till att vi sådde de sista fröerna och plantorna här och sen det slutgiltiga resultatet hittar du här. Missa inte heller vår roliga invigningsfest med festliga recept på svensk odlade grönsaker, du kan läsa mer om det här.

Gatsmart odlar på annat håll

Gatsmart har många projekt i centrala Stockholm, du kan främst hitta våra projekt och trädgårdar på Stockholms museum. Om du är nyfiken på vår portfolio så kan du hitta den här. Skulle du vilja veta mer om oss eller kanske har du en takterrass som du vill anlägga? Men då ska du inte tveka med att höra av dig till oss, det kan du göra här.

Ulrika Flodin Furås gjorde alla växtvalen och designen gjordes av Toni Becedas.

Om du har flerfrågor eller om du bara är allmänt intresserad utav att veta mer, då tycker jag att du ska skicka ett litet mejl till mig. Så kommer jag att återkomma så snart som möjligt!