Vasamuseets trädgård

Jag började sköta om denna trädgård i slutet av maj 2018. Det är ett stort nöje för mig att sköta om denna trädgård, här kan jag spendera timmar. Det allra mest givande med denna trädgård är att utforska all historia. Vi människor har odlat i århundraden men hur vi har odlat skiljer sig åt. I Vasamuseets trädgård har jag fått göra mängder med efterforskningar på hur en trädgård på 1600-talet såg ut.


I juni 2018 är det så varmt att det nysådda måste täckas med fiberduk så att inte vattnet dunstar bort…


Emellan åt så skissar jag och skriver ner tankar och idéer på papper…

Vasamuseets trädgård| En historisk resa

Vasamuseets har en rennäsansträdgård, den har jag alltid varit mycket förtjust i, så det är med stor ödmjukhet och förtjusning jag tog mig an uppdraget. Här växer sådan man kunde finna i trädgårdarna i början på 1600-talet. Vasaträdgården anlades 1996. Det är en typisk rennäsansträdgård med raka linjer, kvadrater och mittaxel. I centrum finns en buxbom, stramt klippt som en kon. Därför så kan du runt buxbomskonen hitta att det finns en underbar lavendelhäck som denna sommar är fylld av surrande bin, humlor, fjärilar, solitärbin och andra insekter. Här finns tobak, läkemalva, tagetes, bondbönor, apotekarros, kål, ärtor, stockrosor men också mycket mer.

Gatsmart odling på andra museum

Du kan hitta mer om Vasamuseets trädgård och själva museumet här. Men du kan även hitta mer information om hur gatsmart har odlat på andra museum, det finner du här.

Mer bilder på Vasamuseets trädgård

Här nedan så finner du lite fler härliga bilder ifrån Vasamuseets trädgård, självklart så är all bilder tagna utav mig.

Vill du veta mer om Gatsmart eller om mig? Men då tycker jag inte att du ska tveka till att höra av dig, om du klickar på knappen här nedan så kan du skicka ett mejl.