Föredrag & kurser

Föredrag
Jag håller föredrag i ämnen som handlar om ekologisk hållbar odling, stadsodling, trädgårdsdesign,trädgård och hälsa, balkongodling, odling på liten yta och stadsodlingens historia.

Kurser
Jag håller kurser i stadsodling på begäran, fokus på kursen ligger på att odla smart på liten yta. Inspiration hämtar jag från agroforestry, den franska potagern – köksträdgårdodlingar där blommor har en framträdande plats och roll. Kursinnehållet anpassas efter önskemål. Kursen kan ges vid flera tillfällen eller under en helgdag.

Hör av dig till mig så berättar jag mer 🙂
Kontakt: ulrika@gatsmart.eu
Mobil: 070-6506816

Ulrika

 

ARKIV Kurser

Skogsträdgård
Anlägg din odling med hjälp av Skogsträdgårdens principer. ABF-huset, Sveavägen i Stockholm 4 träffar med start 6 oktober. 18:00-20:30
En skogsträdgård är en anlagd trädgård som efterliknar det kretslopp som finns i en vanlig skog. Det är en så gott som skötselfri trädgård med perenna grönsaker, frukt och bär. Här bearbetas inte jorden och du kan skörda under en lång säsong. Skogsträdgården bygger på permakulturens principer och utformas utifrån den plats den ligger på. En skogsträdgård kan finnas både i staden och på landet. Lär dig om skogträdgårdsodlingens principer och låt dig inspireras av den i ditt eget odlande.

Studiecirkel i Stockholm – 4 gånger med start 4 mars
Perfekt för dig som vill börja odla i staden, du lär dig grunderna och får massor av tips.

Första studiecirkeln hölls i november 2014, just nu pågår vårens cirkel. I november 2015 kommer en ny studiecirkel hållas. Håll utkik efter den här på sidan. Inriktningen för höstens kurs kommer att vara skogsträdgård.

Nu finns Gatsmart odling som studiecirkel
I samarbete med ABF har jag tagit fram en studiecirkelhandledning för Gatsmart odling. Studiecirkeln bygger på boken och är uppbyggd på tre till fem studiecirkeltillfällen. Ta kontakt med ditt lokala ABF om du vill starta en cirkel 🙂

Studiecirkelhandledning
Studiecirkelhandledning

Jag håller kurser i stadsodling som handlar om hur du praktiskt går till väga både med själva odlingen och om hur du startar en stadsodling – till exempel hur du tar kontakt med din kommun och gör en bra odlingsplan?

stadsodling fastighetsägare bostadsrätter

Från odlingslåda till kolonilott

Kursen håller jag tillsammans med trädgårdsrådgivare Solveig Sidblad, Vi har hittills haft en kursomgång nu i höst. Den ägde rum i Kolonisternas hus i oktober.  Arrangör var Studiefrämjandet i Stockholm och Koloniträdgårdsförbundet. Kursen återkommer under våren 2013.

Moodgallerian, odlingsworkshop ©Evan Pantiel
Moodgallerian, odlingsworkshop ©Evan Pantiel

Lämna ett svar