Gatsmart inspiration

Anlita Gatsmart

Stadsodling & Trädgårdsdesign

Gatsmart har flera års erfarenhet av att designa, utveckla och underhålla stadsodlingar och trädgårdar. Vi gör också konsultationer och trädgårdsarbete.

Föredrag

Jag håller föredrag om stadsodling runt om i Sverige, men oftast i Stockholm med omnejd. Just nu handlar föredragen framförallt om stadsodlingens och koloniträdgårdarnas historia. Jag har också ett nytt föredrag som handlar om kvinnor i koloniträdgårdarnas historia. 

Öppna föredrag våren 2020

På grund av coronapendemin har tyvärr  alla föredrag under våren och sommaren 2020 ställts in.

Öppna föredrag hösten 2020

Odlingstips och inspiration. Så skördar du om hösten och förbereder odlingen inför nästa säsong. Lunchföredrag kl 12-13 på Vallentuna Kulturhus tisdagen den 29 september. 

Stadsodlingens historia. Trädgårdshistoriskt föredrag med många inspirerande bilder. Biblioteket i Näsbypark, kl 18 torsdagen den 1 oktober.

Vandringar i Stockholm

Jag ordnar vandringar och guidningar i Stockholm där jag berättar om stadens gröna rum: parker, koloniträdgårdar och stadsodlingar. Jag skräddarsyr vandringen utifrån gruppens önskemål. Bland de platser jag visar finns Perennparken i Skärholmen, Tantolundens stadsodlingar, floran i Frihamnen (många av växterna där kom som fripassagerare på fartygen), odlingarna på Långholmen, stadsodlingarna i Bagarmossen med mera. Vandringarna ger både ett historiskt perspektiv och berättar om samtiden. Vandringarna ges även på engelska och spanska. Jag är auktoriserad stockholmsguide.

 

Öppna vandringar 2020

Denna sommar håller jag vandringar endast för små grupper.

Odlingskurser

Lär dig om att odla ekologiskt hållbart, om vilka blommor som är pollinerarvänliga, hur du odlar för att kunna skörda från tidig vår till sen höst. Mitt odlande är inspirerat av skogsträdgårdsodling, där olika växter stödjer varandra, så det berättar jag också om under kursens gång. Mina kurser brukar också innehålla en massa odlings – och designinspiration. 

Trädgårdsresor

Tillsammans med researrangören Trädgårdsturisten håller jag på att knåpa ihop resor – bland annat en schysst fyradagarsresa till Berlin, en femdagarsresa till Paris och Normandie samt en sexdagars resa till Nederländerna. Dessa resor inkluderar besök i privatträdgårdar, koloniodlingar, stadsodlingar och spektakulära trädgårdar.

Hör av dig till mig så berättar jag mer 🙂

Kontakt: ulrika@gatsmart.eu
Mobil: 070-6506816

Ulrika

 

Lämna ett svar