Odlingslotter istället för asfalt

Här, i Bergiusdalen mellan Lappis och Naturhistoriska ligger ett märkligt bred asfaltsväg, som är mycket sparsamt trafikerad. Nu ska en av filerna rivas upp, i dess ställe kommer ett odlingslottsområde anläggas – och en äng och en skogsträdgård. Ett helt underbart projekt som initierats av Förbundet för Ekoparken, Vetenskapens hus och Djurgårdsförvaltningen. Koloniträdgårdsförbundet medverkar också, liksom bland annat Länsstyrelsen, Naturhistoriska Riksmuseet, Stockholms universitet och Rosendals trädgård. Marken ägs av Kungliga Djurgårdsförvaltningen och Stockholms stad. Närmast i tid står en historisk genomgång av området. Jordprover på schaktmassor från asfaltvägens byggande ska också göras. Anläggningen kommer att göras under nästa år. Jag kommer att följa arbetet och skriva om det i tidningen Koloniträdgården. Superkul 🙂

odlingslotter