Priona & Henk Gerritsen

Priona tuinen, (tuin betyder trädgård på nederländska) en regning dag i september. Jag hade drömt om att få se denna plats jättelänge. Den är skapad av Henk Gerritsen, en nederländsk trädgårdsdesigner som ofta arbetade tillsammans med Piet Oudolf, bland annat skrev han Drömplantor tillsammans med honom. Priona tuinen är en sällsam plats och Henne Gerritsens design är mycket mer oroande än Piet Oudolfs. Kanske är det i regnet som Priona är som vackrast. Henne skapade Priona tillsammans med Anton Schlepers. Henk Gerritsen lever inte längre men i trädgården, i det vackra växthuset, finns numer en supertrevlig sommarrestaurang. Vill du besöka Priona så är adressen: Schuineslootweg 13, 7777 RE, Schuinesloot (nära Slagharen), Holland.

Henk Gerritsen Priona
Henk Gerritsen, Priona tuinen
Henk Gerritsen, Priona tuinen
Henk Gerritsen, Priona tuinen
Henk Gerritsen, Priona tuinen
Henk Gerritsen, Priona tuinen
Henk Gerritsen, Priona tuinen
Henk Gerritsen, Priona tuinen