Koloni 1 2020

Tjohooo! Årets första Koloniträdgården är på väg in i tryckpressen. I år har vi illustrationer på omslaget och det är en ny illustratör för varje nummer. Till detta nummer har Malin Rosenqvist tecknat ett äppelträd. Det har varit en jätterolig process att arbeta med omslaget. Alla fyra illustrationerna, ett för varje nummer, kommer också att köpa som plansch under Nordiska Trädgårdar.

Just träd – och buskar – är ett alldeles särskilt motiv, nästa år fyller Koloniträdgårdsförbundet 100 år och vi börjar förfesta redan i år genom kampanjen Koloni <3 träd. Så vad passar inte bättre är träd på tidningens omslag. I övrigt i tidningen kan ni läsa om det livsviktiga vattnet, gurkodling inomhus, höns på kolonin, kaktusar på kolonin, ätbara perennen schisandra och dess superbär, Farbror Gröns smarriga recept på purjolök och savojkål och mycket mer.