Huerto del Cura

När fenicierna kom till den iberiska halvön för sisådär dryga 2 500 år sedan tog de med sig dadelpalmen eftersom de inte ville vara utan dadlar. I dag växer dadelpalmer överallt i södra Spanien, i staden Elche, som ligger i regionen Valencia finns mellan 200 000 och 300 000 palmer. Det är imponerande, överallt i hela staden växer palmer och mitt i staden finns också en enorm palmskog, en pameral. Alla palmerna ger staden ett väldigt speciellt utseende. Den botaniska trädgården Huerto del Cura ligger alldeles vid sidan av den stora palmskogen. I Huerto del Sura (som fått sitt namn eftersom det var en präst som grundade och drev trädgården till år 1918. Här finns drygt 1000 palmer, dadelpalmer så väl som andra. Det finns också en imponerande samling kaktusar. Mitt i trädgården finns la Palmera Imperial, som jag skrivit om i ett eget inlägg. Huerto del Sura är en sällsam plats, väl värd ett besök.