Vasaträdgården

Grejar på i Vasaträdgården, det är snustorrt i Stockholm, så jag vattnar massor (men i morgon ryktas om regn :). Småpratar med besökare från världens alla hörn, som kommer in för att kika på vad som fanns i odlingar under början av 1600-talet. Skördar rädisor och vitlökar. Liite tidigt att ta upp vitlökarna, de hade lätt kunnat vara kvar i jorden åtminstone 14 dagar till. Men de har hunnit klyfta sig. Skörden delas av museets personal. Kryddor och grönkål används av museets restaurang. Framförallt är trädgården en utställning eller om man så vill en visningsträdgård. Så man måste skörda sparsamt. Tyvärr är det så att trädgården har en hemlig skördare som förser sig med diverse. Särskilt vitlök är populärt. Det är därför den skördades redan nu, så att museets personal skulle hinna få några vitlökar alls.