Naturhistoriskas balkong

På Naturhistoriskas innergård har vi en balkongodling med ätbart. I år har jag också smugit in en låda med lin 🙂 annars växer här bland annat kryddgrönt, gurka, tomat, humle, krusbär, tagetes och grönkål. Tanken med Naturhistoriskas balkong är att den ska inspirera till odling på den egna balkongen. Här kan man till exempel se hur stora krukor som behövs för odling av kål, krusbär och så vidare. Jorden täcks med halm, så att inte jorden ska torka ut och det är massor med näring i jorden: stallgödsel toppad med blodmjöl eller hönsgödsel som bägge är snabbverkande och ger ett bra kvävetillskott under sommare.

Naturhistoriskas balkong

På Naturhistoriskas innergård har vi en balkongodling med ätbart. I år har jag också smugit in en låda med lin 🙂 annars växer här bland annat kryddgrönt, gurka, tomat, humle, krusbär, tagetes och grönkål. Tanken med Naturhistoriskas balkong är att den ska inspirera till odling på den egna balkongen. Här kan man till exempel se hur stora krukor som behövs för odling av kål, krusbär och så vidare.