Vinter i odlingen

Så kom vintern på allvar. Ett par av krukorna har jag inte hunnit isolera ordentligt ännu. Så jag håller tummarna och stoppar undan dem i morgon. Jag hoppas det funkar, krukan med buxbom och gråtimjan står hela vintrarna utan att bäddas in och klarar sig fint ändå. Grönkål, broccoli och jordärtskockor väntar ännu på att skördas. Att ha grönt även på vintern är underbart – ett buskage av bambu, till exempel lättar upp i det vita. Barrväxter, ännu grönt gräs, carex, buxbomen och utehyacinterna hjälper till, liksom kålen.

utehyacinter ©Ulrika Flodin Furås
utehyacinter ©Ulrika Flodin Furås
vinterns gräs ©Ulrika Flodin Furås
vinterns gräs ©Ulrika Flodin Furås
Gråtimjan, buxbom ©Ulrika Flodin Furås
Gråtimjan, buxbom ©Ulrika Flodin Furås
barrväxter ostronskal ©Ulrika Flodin Furås
barrväxter ostronskal ©Ulrika Flodin Furås
brysselkål och budda ©Ulrika Flodin Furås
brysselkål och budda ©Ulrika Flodin Furås