Ett grönt vardagsrum

Cyklade förbi Krubbanodlingen på Östermalm i går och träffade några av odlarna, som satt och fikade medhavt kaffe medan de pratade om livet, odlandet och hundarna. Krubban har blivit en verklig samlingsplats, ett vardagsrum i stenstaden. Tänk att det är så enkelt att skapa ett eget paradis! En av odlarna berättade att när hon gått genom odlingen vid halvtvåtiden härom natten hade det varit fullt av picknickande sällskap. Härligt! Krubbanodlingen är inne på sitt andra år och startades på initiativ av Statens Fastighetsverk, SFV som äger marken. SFV frågade Koloniträdgårdsförbundet om råd och jag fick uppdraget att dra igång odlingen. Drömmen är fler odlingslådor och kanske kanske ett orangeri så småningom. De som odlar här bor i kvarteren runtomkring.

Krubbanodlingen ©Ulrika Flodin Furås
Krubbanodlingen ©Ulrika Flodin Furås
Krubbanodlingen ©Ulrika Flodin Furås
Krubbanodlingen ©Ulrika Flodin Furås
Krubbanodlingen ©Ulrika Flodin Furås
Krubbanodlingen ©Ulrika Flodin Furås
Krubbanodlingen ©Ulrika Flodin Furås
Krubbanodlingen ©Ulrika Flodin Furås