In progress… våren kommer, så småningom

En miljon tulpaner, så många tulpaner skördas dagligen hos de svenska tulpanodlarna så här års! En hisnande mängd tulpaner! När tulpanerna skördats komposteras lökarna. Välj svenskodlade tulpaner – för att transporterna är kortare och för att växthusen värms upp på klimatsmart vis. Om du vill att tulpanbuketten ska hålla länge ställer du den svalt om natten. Kanske vid balkongdörren. Jag gillar verkligen den tidiga vårens tulpanbuketter och jag önskar att det också gick att köpa snittulpaner som har löken kvar. Det är ju så coolt och snyggt att ha en solitär tulpan med lök i en cylindervas! Apropå lökar – ju större löken är, desto kraftigare blir tulpanen.

I morgon, den 15:e, är det Tulpanens dag.

IMG_9838

IMG_9842

IMG_9848

På Blomsterfrämjandets tulpanträff häromsistens visade blomdesignern och floristen Anna Gouteva hur man kan skippa vasen och istället tejpa ihop tulpanbuketten för att sedan ställa den direkt på till exempel ett fat.

IMG_9863