Tygmönster med inspiration från trädgården

Formgivaren Gunila Axén har en stor och vacker trädgård på Gotland som hon ägnar mycket tid åt. Här finns ett woodland, tjusiga perennrabatter, ett stort trädgårdsland och en vajande äng. Timmar befinner hon sig där, mitt i det gröna.och hon låter sig inspireras. Mönstret nedan är ett resultat av det idoga vattnandet, slangen ringlar sig, har spruckit på några ställen. På andra har växter kravlat sig ur hålen i slangen.

gunila Axéntyg iPhone ©Ulrika Flodin Furås
gunila Axéntyg iPhone ©Ulrika Flodin Furås

Just nu ställer Gunila ut på Designgalleriet Människan som fotölj kallar hon sin utställning. Rummet ärt fullt av stolar hon klätt i sina tyger. Gå och se om ni har vägarna förbi Kammakargatan i Stockholm. Man blir glad av hennes tyger och skaparglädje. i rummet intil ställer en annan spännande textilformgivare ut, Carina Marklund. Du kan köpa Gunilas tyger på hennes hemsida.
Gunila Axéns trädgård ©Ulrika Flodin Furås
Gunila Axéns trädgård ©Ulrika Flodin Furås

Gunila Axéns trädgård ©Ulrika Flodin Furås
Gunila Axéns trädgård ©Ulrika Flodin Furås
Gunila Axéns trädgård ©Ulrika Flodin Furås
Gunila Axéns trädgård ©Ulrika Flodin Furås