Pocketpark i Fyrisån

I dag är det premiär för Pocketparken i Fyrisån. Mitt i Uppsala kommer en härlig odlingsflotte finna förtöjd till och med september. Här hänger jag och pratar odling mellan klockan elva och ett.

Kristoffer som byggt flotten berättar att embryot till flotten kommer från idén att bygga kolonilotter på flottar nere i Årstaviken på Södermalm i Stockholm. Ellen, Maria, Petrus och några till har också varit med och planterat och designat. Alla växter är ätliga. I mitten på flotten finns ett vattenhjul med spiralpump vars konstruktion bygger på en gammal förlaga. Härifrån får odlingen sitt vatten. Notera också de smarta odlingkärlen byggda i lättbetong. Enkelt att konstruera, snyggt och – bäst av allt – lättbetongen håller sig fuktig länge.

Pocketpark serverar också hemmagjord saft och ordinerar vilka växter vi mår bra av att odla – odlingsterapi.

Kolla när pocketpark är öppen på deras hemsida.

Ett reportage om detta kommer i Koloniträdgårdens höstnummer.

2014-06-28 11.08.00Pocketpark Fyrisån ©Iphone Ulrika Flodin FuråsPocketpark Fyrisån ©Iphone Ulrika Flodin FuråsPocketpark Fyrisån ©Iphone Ulrika Flodin FuråsPocketpark Fyrisån ©Iphone Ulrika Flodin FuråsPocketpark Fyrisån ©Iphone Ulrika Flodin FuråsPocketpark Fyrisån ©Iphone Ulrika Flodin Furås