På besök hos stadsodlarna i Västerås

Odlingslådorna dignar hos stadsodlarna i Västerås. På en gräsmatta ett kvarter nedanför stadshotellet står ett gäng odlingslådor. Anna, en av stadsodlarna, är där och vattnar, Inga, som är trädgårdsmästare på det kommunala fastighetsbolaget Mimer och även hon med i projektet kikar förbi. En äldre herre, som inte alls är stadsodlare, stannar till och berättar engagerat om hur han häromkvällen räddade majsen som blåst omkull i vinden. Nu har han funderat ut hur man kan staga upp dem. För växer gör det i odlingarna – oavbrutet.

Odlingslådorna är på hjul och av modellen Earth box.

– Jag var lite tveksam till de här Earth boxarna, säger Inga,  men de överträffar reklamen. Inga förklarar att odlingslådorna lagrar vatten och näring på ett fiffigt vis, men tillägger att företaget som sålde dem tyvärr gått i konkurs. 

 

Stadsodlingen som drivs av Farbror Grön, Mimer och Vuxenskolan. Adressen är Prästgatan 19.

Stadsodlingen i Västerås ©Ulrika Flodin Furås
Stadsodlingen i Västerås ©Ulrika Flodin Furås

 

Stadsodlingen i Västerås ©Ulrika Flodin Furås
Stadsodlingen i Västerås ©Ulrika Flodin Furås