Sniglargrrrrrr

Hur blir man av med sniglarna? Vilken är den bästa snigelbekämpningen??? Jag fick frågan i går när jag föreläste i Visby, men jag hann aldrig besvara den. Bästa metoden är att plocka plocka och åter plocka sniglar, helst på kvällen och morgonen. Dagtid håller de små liven sig mest undan. Tidigt på våren kan man vattna jorden med nematoder, naturligt förekommande mikroorganismer som parasiterar på sniglar. Vattna där det finns mycket sniglar och på komposten. Om du vill kan du vattna en omgång till i början av juli. Nematoder kan köpas via Bionema. Många gör ölfällor som sniglarna drunknar i, andra lägger ut järnfosfat somsniglar dras till, med dör av… Läs mer om snigeljagarmetoder och snigel skydd på FORs utmärkta snigelsida.

inte den elakaste snigeln väl, men ändå...
inte den elakaste snigeln väl, men ändå…