Kolonilotter och stadsodling i Landskrona

Jag har just satt mig på tåget efter en inspirerande dag i Landskrona som avslutades med att jag föreläste om stadsodling på stadens trädgårdssällskap. Väldigt roligt! Landskrona, som ju har Citadellet en helt fantastisk koloniträdgård, firar 600 år i år. Det gör man bland annat genom att anlägga elva idékolonilotter som kommer att stå från maj till september. En av dessa trädgårdar designas av trädgårdsdesignern Annika Rehwin åt Koloniträdgårdsförbundet. (Annika har bland annat vunnit Malmö garden show två år i rad med sina idéträdgårdar) Jag är med på ett hörn i planerandet och i dag har vi haft möte med Christin och Anette och Jennifer på kommunen och Karl-Erik från Koloniträdgårdsförbundet. Det kommer att bli världens snyggaste miniträdgård vars rabatter Annika kommer att förnya över hela säsongen. Odlingarna är inte perenner utan grönsaker, frukt, bär och kryddörter. färgskalan och tänket är helt underbart. Det ska bli så roligt att se resultatet.