Om explosionen av stadsodling i P1s Godmorgon världen

I veckan cyklade jag och reportern Julia från Godmorgon världen runt på Söder och kollade in stadsodlingar. Vi pratade om varför stadsodlandet exploderat just denna sommar. Det råder en galleriafatigue och köpcentrumsutmattning – istället för att köpa mat som besprutats och transporterats långt odlar vi där vi bor. Det är också hantverk och konst att odla – staden blir vackrare och vi tar tillbaka platser som förut var öde, skräpiga och grå. Forskaren Karin Bradley understryker också att vi börjar föredra att göra saker själv – laga och köpa begagnat istället för att alltid välja nytt. Och i Oakland i USA odlar man för att de boende inte längre har råd att handla mat.

Den här bilden kommer från London där man börjat odla vid busshållplatserna… jag var just där och skriver mer om det snart.

 

2 svar på ”Om explosionen av stadsodling i P1s Godmorgon världen”

  1. “Och i Oakland i USA odlar man för att de boende inte längre har råd att handla mat.”
    Vem vet hur vår egen framtid ser ut. Krisen inom EU sprider sig. En stor anledning till
    att jag personligen har kommit igång är detta, plus att vi behöver öka andelen närodlad mat mycket på grund av långa miljöovänliga transporter. Dessutom är det avkopplande och roligt att odla. Men det verkar som om det måste gå väldigt långt innan vi påbörjar
    förändringar på allvar. Är så glad att jag hittat denna blogg.

    Lisbeth

Kommentarer är stängda.