Persikodrömmar

Persika 'Frost'

Min altan formligen skriker efter ett persikoträd, frågan är om jag ska plantera en ‘Frost’ som växer utmärkt i min zon (zon 3) om trädet står i skyddat läge. Frost ger också supergoda frukter! Nackdelen är att trädet så småningom kan växa sig lite för stort för en altan… alternativet är att välja ett persikoträd med svagväxande grundstam….

 

3 svar på ”Persikodrömmar”

 1. Hej!
  Har du något tips på ett lättodlat bär eller fruktträd som inte blir alltför stort? Har två väldigt stora krukor.
  Krusbär är inte så lättodlat?
  Tacksam för svar
  Lisbeth

  1. Hej Lisbeth!
   Krusbär funkar bra i kruka och växer sig inte så stora som till exempel vinbärsbuskar. Välj dock sorter som är mjöldaggsresistenta, invicta och hinnonmäki är två sådana sorter. Bra att krukorna är stora, då kommer buskarna att trivas. Fundera på att isolera krukorna i vinter, kanske genom att ställa dem på frigolitskivor och linda in dem i något isolerande material som bubbelplast.

 2. Hej Ulrika!
  Tack så mycket för ditt svar. Går och “pillar” och funderar mycket över vad
  jag kan göra härnäst. Funderar på vad jag ska göra med drivbänken och mitt lilla
  växthus i vinter. Det verkar så skört. Har köpt dem på Plantagen. “Bubbelplast” kanske funkar och sedan något annat att täcka över med.
  Får testa krusbär! Tack för tips på sorter!

  Lisbeth

Kommentarer är stängda.