Om mig

Jag heter Ulrika Flodin Furås, är trädgårdsjournalist och fotograf och stadsodlare. Halva min tid gör jag trädgårdsreportage (fotar, skriver och är ute på besök) och tidningen Koloniträdgården som är Koloniträdgårdsförbundets tidning – och Sveriges äldsta trädgårdstidning! (superkul att läsa gamla nummer från 1920-talet och framåt) Jag föreläser och guidar om odling, främst i staden. Andra halvan ägnar jag mig åt praktiskt trädgårdsarbete och design av stadsodlingar, trädgårdar och stylar event och liknande.

Jag var med och startade nätverket Stadsodling Stockholm 2012 tillsammans med Christina Schaffer, som kom på själva idén, Malin Lobell, Agnes Fischer och Philipp Olsmeyer. Senare har oxå bland annat Estelle Conraux, Mattias Gustafsson och Alice Bulukin, Sofie Nuyts, Lotta Näslund, Dante Hellström, Ulrika Jansson och Anna-Maria Orru med flera anslutit sig till oss.

Christina, Agnes, Estelle, Malin och jag är de som uppdaterar nyheter på vår Facebooksida som heter Stadsodling Stockholm. Det är bara där vi finns på nätet.

Jag har skrivit två böcker om Stadsodling, Gatsmart odling, 2012 och Urban Odling, 2016, bägge Natur och Kultur. Landskapsarkitekten Mattias Gustafsson har gjort byggritningar som DIY-tips i Urban odling 🙂

Jag är chefredaktör för Koloniträdgårdsförbundets tidning Koloniträdgården. Tidningen kommer ut fyra gånger om året.

Tillsammans med mina grannar driver jag en odling i kvarteret där jag bor. Min sambo Toni och jag är också medodlare på en kolonilott. Kolonilotten har också bikupor! Spännande!

Jag hjälper oxå till och designar stadsodlingar. Ibland stylar jag också odlingar och gröna ytor. Bland samarbetspartnerna finns bland annat SWECO, JM, Naturhistoriska Riksmuseet och Spritmuseum.

Slutligen arbetar jag också som trädgårdsguide och ciseron. Mest i Stockholm, men också utomlands.

Ringblommor Ulrika Flodin Furås

Ringblommor Ulrika Flodin Furås


Korrekturläsning

Korrekturläsning

Ringblommorna har jag plåtat hos Högalidsodlarna, fotot på mig är taget i London när jag hänger över korrekturet till Urban odling hemma hos min dotter 🙂