Kontakt/pågående projekt

Hej! Jag har skrivit böckerna Urban odling tak, terrass balkong och Gatsmart odling (bägge Natur och Kultur) som handlar om odling i staden och om hur man skapar ett ekologiskt kretslopp i sin stadsodling. Att skriva böckerna var otroligt roligt! Ämnet är hur spännande som helst. Jag är frilansjournalist, författare och fotograf. Jag arbetar också som chefredaktör för Koloniträdgårdsförbundets tidning Koloniträdgården och föreläser om stadsodling, permakultur, skogsträdgård, stadsträdgården och om framtidens gröna städer. Jag medverkar också som trädgårdsciceron på resor både i Sverige och utomlands.
Jag stylar gröna miljöer till fotograferingar och event och anlägger också stadsodlingar tillsammans med museer, fastighetsförvaltare, arkitekter, landskapsarkitekter, kommuner och boende. Och så är jag en av odlingsaktivisterna i Stadsodling Stockholm. Jag står i kö till kolonilott och odlar på gården i min bostadsrättsförening tillsammans med mina grannar. Jag odlar på Naturhistoriska Riksmuseets innergård och i Vasamuseets trädgård.

Kolla in några av mina och Gatsmarts pågående projekt här Bland projekten finns både museieodlingar och ritande av ätbar park, kolonilotter och stadsodling.

Jag håller också på att skriva uppföljaren till Gatsmart Odling och Urban odling, som handlar om stadsodlingens historia.

Ulrika
+46 (0)70 650 68 16
ulrika@uhskribent.se


Selfie tagen i Vasamuseets trädgård i juni 2018.

Ulrika Flodin Furås
gatsmart
image

9 reaktioner på ”Kontakt/pågående projekt

 1. Hej Ulrika!
  Läste artikeln ”Gröna fingrar i storstan” i ”Mitt I Upplands Väsby.”
  En väldigt bra artikel.
  Vi är en liten grupp personer som har startat ”Omställning Upplands Väsby.”
  I vintras bjöd vi in olika föredragshållare till ”Messingen”, Biblioteket, det nya
  gymnasiet i Upplands Väsby.
  Har idag lånat din bok på biblioteket. Föreslog att de skulle ta in den och det gjorde
  de.
  Har en fråga. jag undrar vad du tar i arvode för att hålla ett föredrag på c.a. 2 timmar?

  Mvh
  Lisbeth

 2. Hej igen!
  Roligt att du vill föreläsa för oss! Vi har precis kommit igång efter ett sommaruppehåll.
  Personen som hade kontakt med Studiefrämjandet har tagit en paus på grund av personliga skäl. Så jag ska ta kontakt med dem och Biblioteket där vi höll till.
  Den 11 oktober har vi i gruppen nästa träff, då ska allt praktiskt förhoppningsvis vara ordnat. Ska definitivt prata med dom andra i gruppen om att du är positiv till
  att föreläsa. Blir det bra om jag återkommer efter den 11 oktober?

  Lisbeth

 3. Hej, jag jobbar som ekologisk konsult och håller föredrag om alla delar av ekologisk odling, hur man kan förbättra sina odlingar, hur man enkelt kan skydda sina växter mot sjukdomar och ohyra.
  På trädgårdsmässan i april i Älvsjö ska jag komma ut med min bokserie på 9 böcker med huvudtitel: ”Ekologiska odlingstips” med flöjande undertitlar:
  Blommor
  Buskar, bär, frukt och träd
  Spannmål och lantbruksväxter
  Gröngödsling, mineraler, nyttiga djur, ogräs
  Köksväxter
  Kryddor och örter
  Ohyra
  Växtsjukdomar
  Diverse nyttiga tips.
  Jag ska länka till er.
  Mvh, Paul.

 4. hej var köper man frigolitkrukor och hur mycket kostar dom är dom lätta att bära
  jag skall flytta till en lägenhet med uteterass bara trägolv tänkte ta med mig mina 2 hallonbuskar en aronia en blåbär björnbär och blommor jordgubbar liljor en stor fin libbsticka vill inte lämna det har det ute på en liten uteplatts friland eller trivs dom inte i trånga krukor finns det stora billiga lätta krukor jag har ju mycket eller skall jag plantera i kragar men det är ingen botten på dom då blir det jprd på trägolvet

Lämna ett svar