Guidningar, föredrag & trädgårdsresor

Föredrag
Jag håller föredrag om stadsodling runt om i Sverige, men oftast i Stockholm med omnejd. Just nu handlar föredragen framförallt om stadsodlingens och koloniträdgårdarnas historia. Närmast har jag föredrag på Alviks bibliotek, lördagen den 5:e oktober 2019 klockan 13. Fritt inträde. varmt välkomna! 🙂 Läs mer här

Vandringar i Stockholm
Jag ordnar vandringar och guidningar i Stockholm där jag berättar om stadens gröna rum: parker, koloniträdgårdar och stadsodlingar. Jag skräddarsyr vandringen utifrån gruppens önskemål. Bland de platser jag visar finns Perennparken i Skärholmen, Tantolundens stadsodlingar, floran i Frihamnen (många av växterna där kom som fripassagerare på fartygen), odlingarna på Långholmen, stadsodlingarna i Bagarmossen med mera. Vandringarna ger både ett historiskt perspektiv och berättar om samtiden. Vandringarna ges även på engelska och spanska. Jag är auktoriserad stockholmsguide.

Trädgårdsresor
Tillsammans med researrangören Trädgårdsturisten håller jag på att knåpa ihop resor – bland annat en schysst fyradagarsresa till Berlin och en sexdagars resa till Nederländerna. Dessa resor kommer äga rum i början av september och inkluderar besök i privatträdgårdar, koloniodlingar, stadsodlingar och spektakulära trädgårdar.

Hör av dig till mig så berättar jag mer 🙂
Kontakt: ulrika@uhskribent.se
Mobil: 070-6506816

Ulrika

berlin @Ulrika Flodin Furås
berlin @Ulrika Flodin Furås
berlin @Ulrika Flodin Furås
berlin @Ulrika Flodin Furås

img_7416

Arkiv

Tillsammans med den omtyckta trädgårdsciceronen Trädgårdsturisten, Ann Larås kommer jag att anordna trädgårdsresor, till Frankrike i första hand: i början av juni 2015 åker vi till Paris och Normandie, besöker nyskapande parker och stadsodlingar i Paris och förförande vackra trädgårdar i Normandie. Läs mer på Trädgårdsturisten.

Förutom att besöka spännande, inspirerande odlingar och trädgårdar, satsar vi också på god mat och dryck – någon vinprovning eller liknande brukar alltid ingå liksom middagar med utsökt mat.Sedan länge anordnar dessutom Trädgårdsturisten resor till Italien och Storbritannien, liksom trädgårdsresor i Sverige.

Paris ©Ulrika Flodin Furås
Paris ©Ulrika Flodin Furås
Paris ©Ulrika Flodin Furås
Paris ©Ulrika Flodin Furås
Seine, Paris ©Ulrika Flodin Furås
Seine, Paris ©Ulrika Flodin Furås
Bercy, Paris ©Ulrika Flodin Furås
Bercy, Paris ©Ulrika Flodin Furås

Lämna ett svar